Organizarea înmormântărilor cu o firmă de servicii funerare complete

146
Organizarea înmormântărilor cu o firmă de servicii funerare complete

Decesul unei persoane dragi precum un membru de familie, un prieten sau o cunoştinţă este un moment trist şi dificil care poate fi depăşit mai uşor cu ajutorul unei firme specializate în oferirea de servicii funerare complete precum organizarea înmormântărilor, preluarea de la morgă sau repatrierea decedatului în cazul în care decesul a survenit într-o altă ţară, întocmirea documentelor, îmbălsămare, cosmetică, incinerare şi altele.

Repatrierea decedatului

Deoarece sunt foarte mulţi români aflaţi la muncă în străinătate, se întâmplă adeseori ca decesul să survină departe de ţară şi de locul înmormântării, iar în acest caz este necesară repatrierea decedatului cu o firmă specializată în transport funerar frigorific internaţional.

Transportul din străinătate se efectuează rutier cu autofunerare frigorifice sau, în cazul unor distanțe mai mari, transportul poate fi efectuat cu avionul, iar preluarea sicriului din aeroport se face de către o firmă autorizată cu respectarea normelor în vigoare.

Acesta este un serviciu complex şi implică o parte riguroasă de întocmire de documente şi existenţa mijloacelor de transport omologate pentru această operaţiune.

 • Întocmirea documentelor necesare repatrierii: certificat de deces formularul C internațional (pentru țările UE) sau certificat de deces național Apostilat (pentru țările ce nu fac parte din UE).
 • Pașaportul mortuar este documentul care se obține în urma sigilării sicriului și cuprinde date exacte despre transport: număr autofunerară, nume șoferi și itinerarul parcurs cu menţionarea punctelor de trecere ale frontierelor care vor trebui respectate. Acest document este necesar să însoţească certificatul de deces internaţional când se solicită transcrierea (obținerea certificatului de deces în ţara de destinaţie).Sigilarea sicriului se efectuează de către personalul firmei în prezenţa unui reprezentant al DSP-ului care aplică sigiliul și eliberează pașaportul mortuar.
 • Preluarea și pregătirea decedatului: îmbălsămare profesională prin tanatopraxie, cosmetizare, îmbrăcare decedat, păstrare la camera frigorifică până în ziua plecării (dacă este cazul).
 • Sicriu pentru repatriere în conformitate cu normele Europene: acesta asigură condițiile optime necesare unui transport funerar internațional, sicriu de lemn/zinc, valvă de epurare a gazelor, saltea sau pulbere pentru absorbție.

Repatrieri decedati international

Agenţia de servicii funerare EFEMER din Suceava asigură consultanță gratuită pentru întocmirea documentelor necesare înhumării, cremării, obținerii ajutorului de înmormântare cât și a documentelor pentru repatriere în cazurile de deces survenite în afara țării (certificat medical constatator al decesului, certificat de deces, documentele necesare pentru obținerea locului de veci, adeverință de înhumare, certificat de îmbălsămare, dosarul pentru ajutor înmormântare de la Casa de Pensii, pașaport mortuar, certificat de incinerare).

Organizare înmormântări

Pentru ca totul să fie mai simplu într-un moment dificil, agenția funerară EFEMER din Suceava este non-stop alături de Dvs. și vă asigură servicii complete de organizare a oricărui tip de înmormântare cu tot ce este necesar.

 • alegerea sicriului;
 • alegerea hainelor;
 • stabilirea locului de depunere și locului înhumării;
 • alegerea prosoapelor și a colacilor;
 • stabilirea meniurilor (mâncare, colaci, colivă);
 • alegerea coroanelor, jerbelor și aranjamentelor funerare;
 • stabilirea locației, datei și a orei la care are loc slujba de înmormântare.

Din 2005, agenția funerară EFEMER Suceava este non-stop alături de Dvs și vă asigură servicii funerare complete. EFEMER deţine experienţa relevantă şi toate mijloacele necesare pentru a organiza cu succes orice aspect ce ţine de o înmormântare.

EFEMER Servicii Funerare Suceava

EFEMER este aproape de dvs cu 6 locaţii în judeţul Suceava, din care 4 sunt în municipiul Suceava. Accesaţi website-ul www.efemer.ro pentru mai multe informaţii relevante despre serviciile oferite.