Despre gazonul artificial

294
Despre gazonul artificial

Ne place ordinea şi spaţiul verde din jurul locuinţei, ne inspiră şi ne relaxează în acelaşi timp, dar tocmai pentru ca să nu devină o bătaie de cap nesfârşită întreţinerea este de recomandat utilizarea gazonului artificial sintetic cu rol decorativ.

Sistemele de gazon artificial sunt ideale pentru a crea terenuri de fotbal atât în aer liber, cât și în interior.Sistemele de gazon artificial combină componente de ultimă generație pentru a se asigura că sportivii de toate nivelurile obțin performanțe remarcabile.Printre avantajele gazonului artificial se numără posibilitatea de utilizare în toate condițiile meteorologice, chiar și intensive și ușurința întreținerii cu o relativă optimizare a costurilor.

Există multe beneficii de a practica sporturi pe iarbă naturală, dar gazonul sintetic este deosebit de popular pentru jocurile în aer liber. Nu trebuie să îți faci griji cu privire la absorbția substanțelor chimice dăunătoare din iarbă sau că riști sănătatea jucătorilor și a comunității. Gazonul artificial elimină, de asemenea, nevoia de pesticide, ceea ce înseamnă o expunere mai mică la substanțe chimice nocive.

În ceea ce privește siguranța și performanța, gazonul artificial are mai multe avantaje. Pe lângă faptul că este sigur, poate reduce și costurile de întreținere. Un bun exemplu este modul în care iarba artificială elimină nevoia de îngrășăminte. De asemenea, oferă o suprafață de joc mai uniformă. Drept urmare, poate ajuta echipele și jucătorii să joace pe un teren cu mai puține accidentări.

În timp ce unii oameni se întreabă dacă iarba artificială este cea mai bună pentru sport, un studiu recent a furnizat dovezi că,aceasta este cea mai bună opțiune. Cercetătorii de la Universitatea din Tennessee au măsurat performanța sistemelor de gazon artificial și au venit cu repere pentru performanța acestora. Printre acestea s-au numărat durabilitatea și tracțiunea, care sunt esențiale pentru sportivi.

Există multe alte beneficii ale gazonului sintetic pentru practicarea sporturilor, inclusiv siguranță și flexibilitate sporite. Câmpurile de gazon sintetic pot fi folosite în weekend fără a afecta negativ starea câmpurilor de iarbă naturală. În plus, pot găzdui tabere de vară, care cresc oportunitățile copiilor de a practica unsport. Terenurile cu gazon sintetic pot fi echipate și cu iluminare sportivă, ceea ce permite părinților care lucrează să participe la jocurile de seară și de weekend.

prtscr-gazonartificial-com-ro

Pe lângă faptul că oferă o bază mai bună, terenurile cu gazon sintetic reduc și electricitatea statică. Inspecțiile regulate ale umpluturii sunt importante, în special în zonele cu utilizare intensă, unde câmpul este folosit frecvent. Acest lucru va crește, de asemenea, durabilitatea câmpului și va preveni orice potențial de creștere microbiană. Pe lângă prevenirea creșterii bacteriene, umplutura este o componentă cheie a gazonului sintetic.

O investiție în suprafața de joc este o investiție directă în fiecare sportiv care pășește pe teren. Atât echipele de acasă, cât și echipele aflate în deplasare vor aprecia upgrade-ul și, în cele din urmă, terenul tău va deveni o locație favorită pentru antrenament și joc.

Gazonul artificial este ușor de întreținut

Iarba „adevărată” necesită mult efort, timp și bani. Iarba artificială nu. Gazonul artificial este o soluție convenabilă și rentabilă, deoarece funcționează cu 100% economii de apă în comparație cu iarba naturală și toate costurile de întreținere sunt evitate; deci nu contribuie la costul apei, o resursă rară, nici al contaminării, deoarece nu este necesară utilizarea nici unei substanțe chimice pentru curățarea și îngrijirea gazonului artificial. Dacă este bine întreținut, terenul de iarbă artificială are o durată de viață utilă de 15 ani, păstrând toate caracteristicile tehnice sportive. De aceea, din ce în ce mai mult, iarba artificială este una dintre alegerile privilegiate pentru cei care doresc să obțină o suprafață cu un aspect natural și frumos pe tot parcursul anului.

Gazonul artificial este disponibil în mai multe variante, special conceput pentru terenurile de fotbal, multisport sau pentru spaţiile decorative în funcţie de lungimea firului de iarbă, duritate şi compoziţie.