Gazonul sintetic artificial – 6 avantaje indiscutabile în exploatare

107
Gazonul sintetic artificial - 6 avantaje indiscutabile în exploatare

Din punct de vedere ecologic, gazonul artificial nu trebuie udat și nici nu necesită utilizarea de pesticide pentru întreținere. Acest tip de suprafață permite succesiunea unui număr de sesiuni de antrenament mult mai mare decât poate suporta un teren natural. Atunci când vorbim despre gazonul artificial, este important de precizat că au trecut vremurile în care iarba artificială era făcută din plastic dur, rigid. Structura soluțiilor artificiale a evoluat enorm de-a lungul anilor.

Terenurile sintetice au multiple avantaje. Din punct de vedere sportiv, un gazon artificial previne eventualele amânări ale meciurilor pe timp de iarnă. În ceea ce privește aspectul tehnic, suprafața permite un joc mai viu, mai rapid și deci, mai spectaculos. Din punct de vedere economic, sinteticul necesită o investiție prealabilă semnificativă, însă devine rapid profitabilă, având în vedere costurile de întreținere ale unui gazon natural.

Teren gazon artificial

Descoperă următoarele 6 avantaje indiscutabile ale gazonului artificial, o suprafață ideală pentru jucat fotbal datorită siguranței sale mari și aspectului său perfect în toate anotimpurile.

  1. Suprafață de joc se prezintă optim indiferent de anotimp

Un teren natural de fotbal suferă foarte mult din cauza uzurii. Dacă te-ai săturat să astupi găurile și să menții terenul plat, iarba artificială va schimba jocul.

Un teren de fotbal cu gazon sintetic artificial garantează condiții de joc perfecte pentru mulți ani. În plus, nu are nevoie de o perioadă de recuperare între meciuri. Poți găzdui multe meciuri consecutive și, chiar și după ultimul sezon, terenul tău va arăta în continuare în stare perfectă.

  1. Gata de utilizare în orice condiţii meteorologice

Jocul pe un teren plin de noroi sau de bălți va stimula spiritul de luptă al jucătorilor, dar nu îi va ajuta să câștige meciuri. Dacă starea terenului tău este prea proastă pentru a juca, s-ar putea să fii nevoit să amâni meciurile, perturbând atât programul, cât și moralul, pierzând bani astfel.

Gazonul artificial este o soluție câștigătoare în orice vreme: de la ploi abundente la ierni înghețate, la veri lungi și fierbinți, acesta este întotdeauna gata să întâmpine jucătorii pe teren.

  1. Siguranță în exploatare

Este mai puțin probabil ca jucătorii să se împiedice sau să cadă atunci când joacă pe un teren de fotbal perfect plat, care nu devine alunecos când plouă. Gazonul artificial rămâne rezistent în cele mai grele meciuri.

Gazonul artificial ajută la limitarea accidentărilor care împiedică jucătorii să joace. Absoarbe șocul și reduce impactul datorită combinației de fibre moi de gazon, umplutură și, în cele mai multe cazuri, un strat special de absorbție a șocurilor plasat sub gazon.

  1. Costuri foarte mici de întreținere

Un teren de fotbal bine întreținut este esențial pentru marcarea cu succes. Nu numai pentru că este mai ușor de jucat, ci și pentru că aspectul unui teren perfect creează încredere.

Spre deosebire de terenurile din iarbă naturală, terenurile de fotbal artificiale nu necesită multă întreținere. În afară de curățarea regulată, timpul și banii cheltuiți pentru întreținerea acestuia sunt minime. Deoarece nu trebuie cosit, tăiat, fertilizat sau udat, investiția în gazon artificial se va amortiza într-un timp relativ scurt.

  1. Rezistenţă şi durabilitate mult superioare

Dacă dorești să obții cel mai bun randament al investiției, gazonul artificial este alegerea ideală. Un gazon de înaltă calitate, oferă întotdeauna rezultate mai bune în ceea ce privește durabilitatea și rezistența decât un teren natural.

Rezistent la uzura a aproximativ 10.000 de ore de joc pe an, durata de viață a unui teren de fotbal artificial este considerabil mai lungă decât cele 400-800 de ore anuale ale unui teren natural. În plus, datorită fibrelor rezistente la UV și la decolorare, își păstrează întotdeauna nuanța verde uimitoare.

  1. Cheltuieli mai mici, Profitabilitate mai mare

Cu un teren de fotbal care rezista cu ușurință utilizării continue, poți lua în considerare închirierea lui altor echipe și cluburi sportive.

De asemenea, terenul tău cu gazon artificial nu ar trebui să fie folosit exclusiv pentru fotbal. Urmărește utilizarea optimă a spațiului disponibil prin marcarea terenului cu limite pentru alte sporturi, precum tenis, baschet sau handbal.

teren de tenis